• 2016 Μέρος 2ο
 • Κατεβάστε το πρόγραμμα EOS Eleusinas 2016-2.pdf

  10-11/9   :     ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΩΠΟΥ (Πανελλήνια Διάσχιση). Οργανωτής Ε.Ο.Σ. Λαμίας .
  Σάββατο αναχώρηση από Ελευσίνα 4 μ.μ. για το χωριό Σκαμνός, όπου και διανυκτέρευση σε σκηνές.
  Κυριακή διάσχιση του φαραγγιού μέχρι τη γέφυρα του Ασωπού στην Π.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών.  Ώρες πορείας 5. Απαραίτητος εξοπλισμός για τη διάσχιση μαγιό, σορτς, δεύτερα στεγνά ρούχα και παπούτσια.
  Αρχηγός :  Αγγελική Τσιλίκα   
       
   
  17-18/9   :    ΜΕΘΑΝΑ
  Σάββατο αναχώρηση από Πειραιά με καράβι για Μέθανα (ή με αυτοκίνητο) όπου διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές. Κυριακή μετάβαση στο Μεγαλοχώρι και από εκεί ανάβαση στην κορυφή Χελώνα (740 μ.). Διάσχιση με προορισμό την Καμμένη Χώρα (ηφαίστειο) και επιστροφή από Βαθύ. Ώρες πορείας 5-6. Αρχηγός  : Μανώλης Ίσαρης.


  24-25/9   :   ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ
  Σάββατο αναχώρηση για Βίλια με ιδιωτικά μέσα  και ανάβαση από Βρύση Τσίας (620 μ.) για συντήρηση του μονοπατιού μέχρι το καταφύγιο. Κυριακή μετάβαση στον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου για συντήρηση του μονοπατιού προς το Πόρτο Γερμενό.
   
   


  2/10    :   ΔΑΣΟΣ ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ – ΠΗΓΕΣ ΕΥΡΩΤΑ
  Κυριακή αναχώρηση από Αθήνα 7 π.μ. για Τρίπολη -  Βλαχοκερασιά (950 μ.). Κυκλική διάσχιση σηματοδοτημένου μονοπατιού 14 χλμ. στο εξαιρετικής ομορφιάς Δάσος Σκιρίτιδας, το οποίο σε πολλά σημεία διασταυρώνεται  με τον Ευρώτα και παραπόταμους του. Ώρες πορείας 6-7.
  Αρχηγός  : Μανώλης Ίσαρης - Μενελαος Κομιανός        


  15-16/10   :  ΠΑΡΝΩΝΑΣ
  Σάββατο αναχώρηση από Αθήνα 8 π.μ. για Τρίπολη - Βαμβακού (900 μ.), ανάβαση στο καταφύγιο  (1400 μ.), όπου διανυκτέρευση. Ώρες πορείας 2-2.30.
  Κυριακή ανάβαση στην κορυφή Μεγάλη Τούρλα (1934 μ.) και κατάβαση στη Μονή Μαλεβής και  επιστροφή Αθήνα . Ώρες πορείας 8.
  Αρχηγός :   Τάκης Λάζος – Αργύρης Παπαδόπουλος


  28-29-30/10   :  ΜΟΡΑΒΑ - ΤΡΙΓΓΙΑ 

  Παρασκευή αναχώρηση από Ελευσίνα 8 π.μ. για Καστανιά Καλαμπάκας (800 μ.), όπου θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις σε δωμάτια και σκηνές.
  Σάββατο ανάβαση μέσα από δάσος οξιάς και μαυρόπευκου στην κορυφή της Μοράβας “Όμορφη Ράχη” (1845 μ.) και επιστροφή στην Καστανιά.  Ώρες πορείας 6-7.
  Κυριακή μετάβαση στην Κρανιά (1140 μ.)  και ανάβαση στην Τριγγία (2204 μ.) και επιστροφή. Ώρες πορείας 8. Αρχηγοί  : Σάββας Ζαχαριουδάκης –  Νάντια Τσολακάκη


  13/11   :   ΚΟΡΟΜΠΙΛΙ
  Αναχώρηση από Αθήνα 7 π.μ για Θήβα – Αλυκή (67 μ.)
  Φτάνουμε μέσω Θήβας-Ελλοπίας και Ξηρονομής.
   Ανάβαση στην κορυφή Κορομπίλι (908 μ.)  και επιστροφή.


  Ξεκινάμε  από το χωριό Αλυκή και από χωματόδρομο ανεβαίνουμε ομαλά σε πηγή στα 300 μ. υψόμετρο.

  Αφήνουμε τον δρόμο και από γιδόστρατα μέσα σε βλάστηση από πουρνάρια και κουμαριές φτάνουμε στην αρχή του λουκίου στα 500 μέτρα υψόμετρο. Ανεβαίνουμε σάρα για άλλα 100 μέτρα και ανεβαίνουμε εύκολο αναρριχητικό πέρασμα 3 μέτρων (δεν χρειάζεται δηλαδή σκοινί). Από εκεί συνεχίζουμε σε βραχώδες αλλά σταθερό πεδίο (όχι σάρα) και  μέχρι την κορυφή
  με την εντυπωσιακή θέα στον Κορινθιακό και τις Αλκυονίδες νήσους. Ευκολότερη κατάβαση από γιδόστρατα στην πηγή και μετά στην Αλυκή. Ώρες πορείας: 6-7.
  Αρχηγός :  Γκάρο Αγαμπαντιάν – Γιώργος Μπεσης
   
   

   
     


  26-27/11  :     ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ
  Σάββατο αναχώρηση από Αθήνα  2 μ.μ. για Κεφαλάρι Κορινθίας, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση στον Ξενώνα της Ε.Ο.Φ.
  Κυριακή μετάβαση στη Λαύκα (680 μ.),  ανάβαση στην κορυφή Σκίπιζα (1935 μ.) και επιστροφή. Ώρες πορείας 6-7 Αρχηγοί :  Νίνα Θεοδώρου - Νάντια Τσολακάκη


    11/12 : ΓΕΡΑΝΕΙΑ
  Κυριακή αναχώρηση από Αθήνα 7 π.μ. για Πίσια (520 μ.) και ανάβαση στη Μεγάλη Ντουσιά (1069 μ.) και κατάβαση στο Σχίνο (65 μ.). Ώρες πορείας 5-6.
  Αρχηγοί : Γιώργος Μπέσης - Γκάρο Αγαμπαντιάν 


  17-18/12   :  ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ

  Σάββατο αναχώρηση για Βίλια με ιδιωτικά μέσα  και ανάβαση από Βρύση Τσίας (620 μ.) στο καταφύγιο και από εκεί στην κορυφή Προφήτης Ηλίας (1409 μ.) και επιστροφή στο καταφύγιο. Ώρες πορείας 6.
  Κυριακή μετάβαση στον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου και από εκεί από το αρχαίο μονοπάτι κατάβαση στο Πόρτο Γερμενό. Ώρες πορείας 4.


  5-6-7-8/1   :    ΚΑΣΤΟΡΙΑ  -  ΒΟΪΟ

  Πέμπτη αναχώρηση από Ελευσίνα 4 μ.μ. για Καστοριά, όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.
  Παρασκευή ανάβαση από Πεντάλοφο (1040 μ.) στον Προφήτη Ηλία (1805 μ.), διάσχιση της κορυφογραμμής του Βόιου   και κατάβαση στην Κοτύλη ( 1200 μ.).  Ώρες πορείας  7-8.
  Σάββατο πεζοπορική διαδρομή στην περιοχή των Πρεσπών. Ώρες πορείας  4.
  Κυριακή επιστροφή Αθήνα.
  Αρχηγοί : Γιώργος Κουμουνδούρος - Αγγελική Τσιλίκα    


    15/1 ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ Κόψιμο πρωτοχρονιάτικης πίττας στο Καταφύγιο. Πληροφορίες στο Σύλλογο.
   

  Και μην ξεχνάμε!
  - Στα βουνά ανεβαίνουμε για την άσκηση και την ευχαρίστησή μας
  - Ποτέ δε ξεπερνάμε τις δυνάμεις μας
  - Σεβόμαστε το περιβάλλον
  - Καλό είναι να είμαστε ομάδες τουλάχιστον των τριών ατόμων για λόγους ασφαλείας


  Δηλώσεις Συμμετοχής το αργότερο έως Τετάρτη πριν από κάθε Ανάβαση.

  Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Συλλόγου.  Γνωρίζουμε στους φίλους ορειβάτες ότι όλοι οι Ορειβατικοί Σύλλογοι βάσει της Υ.Α 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α/17-6-99) υποχρεούνται να διοργανώνουν αναβάσεις και εκπαιδεύσεις μόνο για τα μέλη τους. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου να εγγράφονται μέλη.